
사이언스 수업에 들어가기 전 알파벳 익히기를 하였습니다.진행은 동준맘이...알파벳 대문자와 소문자를 익혀보고...dot to dot 그림을 통해 알파벳 순서를 찾아서 연결도 해 보구요

Where do insects live?

뱀은 곤충일까...아닐까?....개구리는?Do you know Insect?The Insect have six legs and it can fly.How about this?Is this insect? ::
책을 읽구요 2. Reading
Look at this cover?What do you see?It's a beautiful flower.What's that?It's a bug.Today we learn to the lnsect. 3. 맞는 그림 찾기[출력하기]
왼쪽의 글자가 적힌 worksheet를 라벨용지(접착용시트지)에 출력하여서 잘라준다음오른쪽의 그림을 보며...어디서 사는 곤충인지 찾아서 붙이게 합니다..책을 잘 읽은 친구라면 금방 찾을 수 있겠지요^^

4. Insect QUIZ퀴즈에 나오는 답들을 군대 군대 적어 놓았어요퀴즈를 풀기전 아이들에게 나누어 주고...각 단어를 인지 시켜 주고..아이들이 잘 기억할수 있게그림이나 이름을 적어 놓게 합니다.
왼쪽은 동준이의 그림...오른쪽은 우정이 그림...동준이가 그림을 너무나 잘 묘사해서 그려 놓았다....이름이 언제 Alexs로 바뀌었지..ㅋㅋ[출력하기]
Here are the Insect questions: 1. This insect's name starts with an "A." It is a very common social insect that lives in large groups. What is it called? Answer: Ant
2. This insect's name starts with a "B." It is a flying, social insect that lives in hives. What is it called? Answer: Bee
3. This insect's name starts with a "B." It is a flying insect that has large, delicate wings. What is it called? Answer: Butterfly
4. This word starts with a "C." It is the very young stage of a butterfly or moth. It spends most of its time eating. What is it called? Answer: Caterpillar
5. This insect's name starts with an "F." It is a flying insect that can produce light. It is beautiful to see at night, when it looks like a bright spot of light flying around. What is it called? Answer: Firefly
6. This insect's name also starts with an "F." It is a very common, small flying insect. What is it called? Answer: Fly
7. This insect's name starts with a "G." It can hop and make very loud noises by rubbing its legs together. What is it called? Answer: Grasshopper
8. This word starts with an "H." It is the name of a bee's home. What is it called? Answer: Hive
9. This insect's name starts with an "L." It is a small, cute, flying beetle with spots on its wing covers. What is it called? Answer: Ladybug (or ladybeetle)
10. This animal's name starts with an "M." It is a small, flying insect that bites animals (including people). What is it called? Answer: Mosquito
11. This insect's name starts with an "M." It is a flying insect that is most active at night. It is closely related to butterflies. What is it called? Answer: Moth
아이들에게 문제를 내며 그 문제에 해당하는 답을 찾아서 동그라미 치게 합니다.

5.개미집 만들기종이에 개미집 모양을 그린 후 오려서 다른 종이 위에 얹어 놓은 다음...뒷 부분만 살짝 붙여 놓습니다(움직이지 않게 하기 위하여...)그리고 주위에 풀을 발라...색모래(땅을 표현하기 위해 갈색으로 준비해 두었어요)를 뿌려 줍니다그럼 풀이 발린 자리에 색 모래가 달라 붙죠^^다 완성되면 위에 붙여 놓은 종이를 떼 주면 멋진 개미집이 완성되지요...자 이제 개미만 그려서 넣어주면 되겠지요^^Let's make ant holes.Where do ants lives?They're under ground.Let's drowing the hole and cut it like this.and put it on this paper.put some glue outside the hole.Now spread color sand on it.::
역시 만들기를 가장 좋아하는 아이들...모래 하나 줬더니...이렇게 조용해지나?...ㅋㅋㅋ너무나도 진지하게 만들기에 열중하고 있다^^



쑥쑥몰
체험이벤트

























