----The Things Birds Eat

수업에 들어가기전 수업준비를 위해 색칠 놀이를 시켰습니다...새에 관한 그림을 번호에서 지시한 색별로 찾아서 색칠하는거였는데...아주 열심히네요자료출처:Toucan Color by Number Printout

책을 읽기 전 여러 종류의 새 그림을 보며 이름을 익히고 퀴즈를 통해 그 새의 이름을
맞추기 게임을 했어요...우승자에게는 스티커를 주겠다고 했더니...서로 승리할려고 불꽃티게 경재을 하더군요...ㅋㅋ
새 그림이 필요하신분은 출력하셔서 사용하셔요^^
아래 퀴즈에 있는 새그림만 모아서 정리했습니다...
Here are the bird questions:
1. This bird's name starts with a "C." It is a bright red bird with a crest on its head. What is it called? Answer: Cardinal
2. This bird's name starts with a "C." This smart bird has black feathers. What is it called? Answer: Crow
3. This bird's name starts with an "E." It is a large bird of prey. It has a hooked bill and sharp talons. What is it called? Answer: Eagle
4. This bird's name starts with an "F." It is pink and has long legs and a long neck. What is it called? Answer: Flamingo
5. This bird's name starts with an "H." It is a tiny bird that sips nectar from flowers. This bird can hover in the air and even fly backwards. What is it called? Answer: Hummingbird
6. This bird's name starts with an "K." It is a bird from New Zealand that is the size of a chicken, has a long bill, and cannot fly. What is it called? Answer: Kiwi
7. This bird's name starts with a "K." It lives in Australia and has a call that sounds like laughter. What is it called? Answer: Kookaburra
8. This bird's name starts with an "O." It is the biggest bird alive today ,and it lives in Africa. It is the fastest running bird but it cannot fly. What is it called? Answer: Ostrich
9. This bird's name starts with an "O." Most of these birds of prey hunt small mammals at night. What is this bird called? Answer: Owl
10. This bird's name starts with a "P." It lives in warm climates, and many can mimic speech very well. What is this bird called? Answer: Parrot
11. This bird's name starts with a "P." It is a fish-eater that lives near the water and has a huge, pouched bill. What is it called? Answer: Pelican
12. This bird's name starts with a "P." This black-and-white bird cannot fly but swims very well. What is it called? Answer: Penguin
13. This bird's name starts with a "P." It is a common bird that lives in cities around the world. What is it called? Answer: Pigeon
14. This bird's name starts with an "R." This fast-running bird rarely flies. What is it called? Answer: Roadrunner
15. This bird's name starts with an "R." It is a common bird with red feathers on its breast. What is it called? Answer: Robin
16. This bird's name starts with a "U." It has a large tuft of feathers on its head. What is it called? Answer: Umbrellabird
17. This bird's name starts with a "V." It is a bare-headed bird that eats dead animals. What is it called? Answer: Vulture
18. This bird's name starts with a "W." It pecks holes in trees. What is it called? Answer: Woodpecker
[책 내용]
Birds eat many things. 새의 먹이는 다양해요
Birds eat worms. 새는 벌레를 먹어요
Birds eat caterpillars. 새는 애벌레도 먹어요.
Birds eat seeds. 새는 씨를 먹어요
Birds eat sap. 새는 수액을 먹어요
Birds eat berries. 새는 열매를 먹어요.
Birds eat lizards. 새는 도마뱀을 먹어요
Birds eat frogs. 새는 개구리도 먹어요
Birds eat mice. 새는 쥐를 먹어요
Birds eat fish. 새는 물고기를 먹어요
Birds even eat starfish! 새는 불가사리를 먹어요
[sight word 익히기]
알파벳을 익혀요
사이트 워드를 익히기전 아직 알파벳을 정확히 잘 모르는 우리 아이들을 위해
알파벳 익히기 놀이를 했습니다.


알파벳 보드판에 차례대로 알파벳을 찾아서 붙여봅니다.
그리고 알파벳 워크시트도 풀어 보았지요
자료출처:Alphabet Fun - Alphabet worksheet



오늘 익힌 sight word: eat
책을 읽으며 eat 단어가 나오는 부분을 손뼉을 치도록 한다
eat 단어 찾기
-출력해서 eat이라고 올바르게 적힌 단어만 아이들에게 찾게합니다
필요하신 분 출력해서 사용하세요
열심히 찾아 놓았네요...제가 헷갈리게 만들어 놓았는데도 생각보다 아이들이 참 잘 찾더군요^^[worksheet]책을 읽은 후 새의 이름과 각 부 명칭을 쓰는 worksheet를 풀어 보았어요

출력하기

쑥쑥몰
체험이벤트


























Chicka chicka ABC Umbrella tree!